ifni عضو مميز
عدد الرسائل : 144 مقر العمل : sidi ifni
| موضوع: كراتان بالكفتة والبيشاميل في الفرن من مطبخي بالصور السبت يوليو 17, 2010 4:29 am | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
عملت كراتان وقلت انزله بالصور لمحبي المكرونة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير :
نصف كيلو مكرونة نصف كيلو كفتة 2 كوسايتين مبشورين 2 جزرتين مبشورين برضو بصلة مقطعه طماطم ياجاهزة يا تاخدي خمس حبات وتقطعيهم قطع صغيرة نصف لتر من الحليب لتحضير البيشاميل {ممكن تستعملى بيشاميل جاهز} والبهارات بقى : نحط نصف ملعقة صغيرة ابزار وملعقة من الزنجبيل وجوزة الطيب وملح طبعا وزيت وملعقتين زبدة وملعقتين دقيق كبار فرماااج مبشووور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع شوية زيت زيتون ونضيف البصل لحد مالبصل تذبل شويه وبعدين نضيف الكفتة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونخلط الخليط جيدا عشان الكفتة مش تتماسك في بعضها ونضيف عليهم الجزر والكوسه ونحركهم كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضيف التوابل او البهارات والطماطم وكما سبق ان قلت ياجاهزه ياتقطعيها بمعرفتك ونغطيهم بقى ونسبهم عشان يستوا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] نحط ملعقتين كبار من الزبدة ونتركها تذوب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ملعقتين كبار من الدقيق الفرص مع التحريك المستمر ورشة ملح وشوية جوزة الطيب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وناخد المول الى بيدخل الفرن الصحن ونحط فيه شويه من خليط الكفتة والصلصة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونحط المكرونة طبعا بعد صلقها في الماء والملح ودهنها بشوية زبده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونضيف فوقها خليط الكفتة كله وفوقه البيشاميل والفرماج المبشور وندخلها للفرن
على درجة 170 لحد ماتستوي ونحمرها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الشكل النهائي وبالهناااا | |
|